Jövőkép és további együttműködési területek

Az autóipar története bizonyítja, hogy a fejlesztésekben, az innovatív megoldásokban és a szervezési folyamatokban a magyarok mindig ott voltak a Világ élvonalában. A szakmai érdekképviseleten túl ezért az Autós Nagykoalíció célja, hogy a fiatalokkal megismertesse és megszerettesse az autóipar szépségét és tudományát, vonzóvá tegye számukra a szakmában való elhelyezkedést, ezáltal biztosítva a jövő értékteremtő, alkotó generációját.

Az egyesület büszke arra, hogy Magyarország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának és magyar szakemberek, mérnökök, formatervezők kiemelkedő szerepet játszottak világhírű járművek tervezése során, továbbá innovatív megoldásokkal nagymértékben hozzájárultak az autóipar dinamikus fejlődéséhez. Az Autós Nagykoalíció a hagyományok ápolása, a múlt, jelen és jövő összekapcsolása céljából minden évben megrendezi a Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű programját, míg az AutoMobil & TuningShow keretein belül 1000 négyzetméteren kelnek életre a magyar szakemberek által megálmodott autócsodák látogatók tízezreinek legnagyobb örömére.  Az egyesült főtámogatóként vesz részt ezen kiállítások szervezésében, ahol minden évben bemutatkoznak a Magyarországon működő autógyárak legújabb termékei, az autóipari fejlesztők és beszállítók innovatív technológiai vívmányai, valamint a fiatal tehetségek produktumai.

A hagyományok ápolása, az autóipar magyar kötődésének bemutatása más rendezvényeken is nagy hangsúlyt kap. A közel húsz éves múltra visszatekintő Nemzetközi Kocsitoló Fesztiválon a XV. századbeli híres magyar találmánynak, a kocsiszekérnek, és a kocsit készítő magyar mestereknek állít a szervezet emléket, népszerűsítve ezzel is a kocsi kocsi hagyományát.

Az Autós Nagykoalíció erős szakmai kapcsolatot épített ki minden olyan hazai oktatási intézménnyel, amelyek valamilyen formában kapcsolódnak a járműipar, autóipar és közlekedés területéhez. Az egyetemekkel, főiskolákkal, valamint 27 bázis középiskolával közösen, nemzetközi piaci igényeknek és elvárásoknak megfelelő tudásanyag és stratégia kidolgozásában vállalt szerepet, támogatva ezzel is a fiatal szakemberek karrierépítését az autóipar területén.

Az egyesület nemcsak a hazai járműipar és oktatás fejlesztésének elkötelezett híve, hanem elkötelezett híve a biztonságos közlekedésnek is.  „A legfontosabb, hogy aki reggel elindul, az este épségben, egészségben haza is érjen!” Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal és a Skodával együtt főszervezője a „Közlekedik a Család” országos közlekedésbiztonsági vetélkedő sorozatnak, valamint szakmai partnerként támogatja a gyermekeket biztonságos közlekedésre nevelő „Tóbiás és Balambér közlekedésbiztonsági kalandjai” kezdeményezést is, amely éves szinten több mint 50 rendezvényen keresztül közel 10 ezer gyermeket (és szüleiket) ér el élményprogramokkal, valamint a róluk elnevezett hangoskönyv és foglalkoztató füzet sorozat újabb és újabb részein keresztül.